06-39376800

Melden van overlijden:
06 - 39 37 68 00

Via dit nummer kunt u mij dag en nacht bereiken.
Ik help u stap voor stap verder.

Een uitvaart is intiem en persoonlijk

MELDEN VAN OVERLIJDEN EN CORONAVIRUS

Update 1 mei

Het coronavirus en uitvaarten: dit zijn de maatregelen en alternatieven

Er zijn vergaande maatregelen getroffen door de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze hebben grote gevolgen voor condoleancebezoeken en uitvaartdiensten. Wij zijn verplicht om aan deze regels gehoor te geven en hebben ze voor u op een rijtje gezet. Inclusief aanvullende alternatieven. Onze service blijft ongewijzigd. Samen met u organiseren we een persoonlijk en waardevol afscheid.

Welke maatregelen voor een uitvaart zijn er nu afgekondigd?

Condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden mogen uit maximaal 30 personen bestaan.

Er is geen horeca beschikbaar op locatie.

Een nazit kan helaas niet plaatsvinden. Wij verzoeken alle aanwezigen om na de plechtigheid te vertrekken.

Het bespreken van de uitvaart kan op kantoor Weidstraat 17 in IJsselstein, met maximaal 3 personen. Volgens RIVM normen. 

Whatsapp beeldbellen is uiteraard ook mogelijk. 

Handen schudden is nu niet mogelijk. Als alternatief kunt u uw hand op uw hart leggen of het namasté gebaar maken.

De maatregelen zullen ook invloed hebben op onze tarieven, waarbij ik ervan uit ga dat het met name om verlaging op diverse onderdelen zal gaan. Welke dat kunnen en zullen zijn zal per situatie met u besproken worden.

Welke aanvullende alternatieven bieden wij aan?

Onze Herinneringsboom staat in de etalage van ons kantoor aan de Weidstraat, stuurt u ons een mail (info@landsmanuitvaartzorg.nl) en wij schrijven uw naam op een kaartje welke wij in de boom zullen hangen, mits wij de uitvaart verzorgen uiteraard. In het hart van de boom staat de naam van de overledene. Op de dag van de uitvaart plaatsen wij de boom voorzien van alle naamkaartjes naast de kist. Ook een eventuele aanvulling in de vorm van een korte herinnering noteren wij. Of stuur uw kaartje naar Landsman Uitvaartzorg, Weidstraat 17  3401 DL IJsselstein. 

Wij bieden de optie aan om uitvaartdiensten live te streamen. Op deze manier kan iedereen toch op hetzelfde moment afscheid nemen van een dierbare.

De uitvaartdienst kan worden gefilmd en opgenomen zodat het mogelijk is om de beelden op ieder gewenst moment terug te kijken of te tonen aan personen die niet aanwezig waren.

Onze uitvaartfotograaf, Spike Fotografie, kan de dienst voor u vastleggen en een fotoboek maken van de uitvaart.

Het organiseren van een herdenkingsdienst op een later moment. Zodra de maatregelen niet meer van kracht zijn kan er alsnog een herdenking plaatsvinden voor overleden dierbare.

Zie voor aanvullende informatie de pagina: Corona

================================================================

Landsman Uitvaartzorg is een kleinschalige onderneming, dat merkt u al bij het eerste telefonische contact, wij nemen zelf de telefoon aan, zeven dagen per week, dag en nacht. In dat contact bespreken we welke eerste stappen gezet kunnen worden. Daarbij gaat het in eerste instantie om de zorg voor de overledene en waar hij of zij zal worden opgebaard, thuis of in een uitvaartcentrum. Landsman Uitvaartzorg heeft toegang tot alle beschikbare uitvaartcentra in IJsselstein en in de regio. Vervolgens spreken wij af of ik bij u aan huis kom of u ontvang in ons sfeervolle kantoor aan de Weidstraat in IJsselstein. Samen met u en uw naasten geven wij vorm aan wat de laatste herinnering aan uw dierbare zal zijn, rekening houdend met zijn of haar en uw wensen, mogelijkheden en budget. Het is uiteraard ook mogelijk om in een eerder stadium een oriënterend gesprek te hebben. Kostenloos en vrijblijvend. Indien er een uitvaartverzekering is denk ik graag met u mee welke mogelijkheden er zijn om de uitvaart door Landsman Uitvaartzorg te laten verzorgen.

"Hij maakt... een diep verdrietige dag tot een mooie, blijvende herinnering. Dank je wel Robert."